Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавство«Доступному житлу» бракує законодавчого регулювання
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

«Доступному житлу» бракує законодавчого регулювання

В Україні мають намір законодавчо врегулювати питання пов’язані з фінансуванням та будівництвом доступного житла. Відповідний законопроект готуватиме профільний комітет.

Перед комітетом Верховної Ради з питань будівництва, житлово-комунального господарства та регіональної політики стоїть завдання підготовки і подання до Верховної Ради законопроекту щодо базових умов, які повинні бути закладені в концепцію доступного житла. Про це розповів перший заступник профільного комітету Геннадій Зубко, - повідомляє «Столична нерухомість».

«Такий закон необхідний, адже наразі немає єдиного замовника в державі, який би відповідав за процес фінансування та будівництва доступного житла. Є гроші в Міноборони, є в інших міністерствах, які виділяються на житло, але на сьогодні немає чіткого розуміння, які регіони ми розвиваємо за рахунок цієї програми, яким чином потрібно готуватися міським головам до виконання цієї програми, щоб створити робочі місця та залучити ці кошти. І саме це ми будемо прописувати в базовому законопроекті», - розповів Геннадій Зубко.

Нагадаємо, раніше Геннадій Зубко вже говорив про те, що існуючі державні житлові програми не допомагають українцям поліпшити свої житлові умови.

Як повідомляла «Україна Комунальна», запровадження чотирьох бюджетних програм, які мали б урегулювати житлові проблеми, фактично призвело до розпорошення бюджетних коштів, недофінансування завдань за одними програмами та надлишкового фінансування за іншими.

 
Коментарі (0)