Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДержзакупівлі вийдуть з «тіні»
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Держзакупівлі вийдуть з «тіні»

Підприємства з часткою держвласності, а також комунальні підприємства повинні будуть оприлюднити інформацію про тендери та закупівлі, проведені не лише за державні кошти, але і за «власні» оборотні.

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про здійснення державних закупівель», розроблений групою депутатів від партії «Удар», «Свобода» та «Батьківщина». «За» відповідне рішення проголосувало 235 народних обранців.

Згідно з пояснювальною запискою, законодавчий документ повинен забезпечити відкритість і прозорість здійснення закупівель підприємствами, визначеними у п.21 ч.1 ст.1 закону «Про здійснення держзакупівель» та посилення контролю за вільний доступ до інформації про результати закупівель.

Зокрема, законопроектом пропонується зобов'язати відповідні підприємства розміщувати звіти про результати проведенних ними закупівель на веб-порталі уповноваженого органу протягом трьох робочих днів після укладення договору. Форма звіту про результати здійснення закупівлі підприємствами за власні кошти затверджується уповноваженим органом.

«Оприлюднення підприємствами інформації про закупівлі, які здійснюється також за рахунок власних коштів, покращить конкурентну середу, забезпечить раціональне і ефективне використання коштів і сприятиме запобіганню корупційних дій та зловживань у цій сфері», - йдеться у документі.

 
Коментарі (0)