Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати відклали реформу управління автодорогами
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Депутати відклали реформу управління автодорогами

Нардепи відправили на повторне читання законопроект, який покликаний реформувати дорожню галузь. Документ був зареєстрований ще в минулому році, але досі так і не отримав схвалення парламентарів.

Парламентарі відправили на повторне читання законопроект №0954 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування».

Як зазначається у пояснювальній записці, метою прийняття законопроекту є приведення норм законодавства, що стосуються приведення системи державного управління автомобільними дорогами загального користування, у відповідність до сучасних ринкових конкурентних умов, і розмежування повноважень центральних і місцевих органів виконавчої влади та їх відповідальності за транспортно-експлуатаційний стан автомобільних доріг державного та місцевого значення, оптимізація державного регулювання та управління у сфері дорожнього господарства.

Автори законопроекту зазначають, що його прийняття допоможе здійснювати ефективне управління дорожнім господарством на автомобільних дорогах місцевого значення шляхом оперативного прийняття місцевими органами виконавчої влади ефективних рішень і підвищення рівня їх відповідальності за стан зазначених автомобільних доріг.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують новий спосіб розвантаження автодоріг та уникнення автомобільних заторів після ДТП. Відповідний законопроект пропонує перекласти відповідальність на водіїв.

 
Коментарі (0)