Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати відклали покращення комунальних послуг
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Депутати відклали покращення комунальних послуг

Нардепи відправили на доопрацювання в профільний Комітет ВР законопроект, який пропонував покращити якість надання житлово-комунальних послуг на законодавчому рівні. До сьогодні документ чекав розгляду Парламентом майже рік.

Сьогодні Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроект №1581 «Про житлово-комунальні послуги». Відповідне рішення підтримав 231 народний обранець.

Зауважимо, згідно з пояснювальною запискою, необхідність прийняття документа аргументується нагальною потребою вдосконалення законодавчого регулювання у сфері надання житлово-комунальних послуг з урахуванням завдань демонополізації і дерегуляції потенційно конкурентних ринків в умовах вільного вибору співвласниками багатоквартирних будинків форм управління такими будинками.

Так, документ пропонував надати можливість мешканцям як співвласникам багатоквартирних будинків самостійно визначати вартість послуг з утримання будинків та прибудинкових територій.

Крім того, законопроект мав на меті  спростити механізми укладення договорів щодо надання житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, що законопроект зареєстровано під куполом Верховної Ради ще 22 грудня минулого року та чекає прийняття 11 місяців.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, депутатам подали на розгляд законопроект який має забезпечити врегулювання договірних відносин у сфері електроенергетики. Для цього пропонується внести зміни до Цивільного кодексу та Закону України «Про засади функціонування ринку електричної енергії».

 
Коментарі (0)