Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутати ухвалили закон "Про платіжні послуги"
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Депутати ухвалили закон "Про платіжні послуги"

В Україні буде впроваджено концепцію відкритого банкінгу, що дасть можливість створити повноцінний ринок платіжних послуг
В Україні буде впроваджено концепцію відкритого банкінгу, що дасть можливість створити повноцінний ринок платіжних послуг – народні депутати ухвалили закон, що регулює платіжні послуги.
 
"За" законопроект "Про платіжні послуги" (№4364) у другому читанні проголосував 241 народний депутат.
 
Документ визначає загальний порядок виконання платіжних операцій в Україні (у тому числі тих, які ініціюються або завершуються в Україні), установлює виключний перелік платіжних послуг, порядок їх надання, умови авторизації та перелік категорій надавачів платіжних послуг.
 
Очікується, що завдяки імплементації в Україні концепції відкритого банкінгу (Open banking), в Україні розпочнеться розвиток фінансових технологій. До учасників платіжного ринку у відповідності до документу будуть віднесені і фінтехкомпанії.
 
Крім банків надавати платіжні послуги зможуть не лише банки: платіжні установи, поштові оператори, установи електронних грошей та інші. Вони також зможуть випускати свої платіжні картки.
 

З'явиться дев'ять платіжних послуг, із них сім фінансових і дві нефінансові (послуга з ініціювання платежу та послуга із надання відомостей з рахунків). Учасник ринку зможе розвивати один з обраних сервісів. 

 
Коментарі (0)