Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоСферу енергомодернізації «відкрили» для інвесторів
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Сферу енергомодернізації «відкрили» для інвесторів

Народні обранці прийняли законопроект, який передбачає надання нових можливостей для інвесторів у сфері термомодернізації. Парламентарі сподіваються таким чином залучити масштабні фінансові вкладання у вітчизняну енергомодернізацію.

Верховна Рада вчора прийняла законопроект №1409 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (щодо запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб’єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації).

Нагадаємо, що метою документа, згідно з пояснювальною запискою є створення правових засад закупівлі енергосервісних послуг.

Законопроект також пропонує внести зміни до Бюджетного кодексу України, що дасть змогу забезпечити правові засади реалізації енергосервісних договорів, залучити інвестиції до реалізації енергоефективних проектів у бюджетних закладах.

Нагадаємо, парламентарі також підтримали поправки Президента до Закону №0919 «Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення цін (тарифів)». Поправки Гаранта передбачають попереднє узгодження встановлення державними колегіальними органами державних регульованих цін, нижчих за економічно обґрунтованого рівня із Кабінетом Міністрів. Крім цього, обов’язкове одночасне подання  на розгляд Верховної Ради законопроекту про Державний бюджет на відповідний рік щодо джерел.

 
Коментарі (0)