Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДепутатам запропонували відремонтувати газопровід до Європи
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Депутатам запропонували відремонтувати газопровід до Європи

Парламентарям надали на розгляд законопроект, який має на меті забезпечити надійне та безперебійне транспортування газу в Європу. Для цього, необхідно реалізувати проект реконструкції одного з газопроводів.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №0041 Про ратифікацію Фінансової угоди (Газопровід Уренгой – Помари – Ужгород (Проект «Реконструкція, капітальний ремонт та технічне переоснащення магістрального газопроводу Уренгой – Помари – Ужгород») між Україною та Європейським  інвестиційним банком». Документ був розроблений Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Законопроект розроблено задля виконання вимог Закону України «Про міжнародні договори України» та Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів економічного і соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 26.11.2008 №1027.

Необхідність прийняття цього документа, у пояснювальній записці аргументується отриманням можливості розпочати реалізацію проекту «Реконструкція, капітальний ремонт та технічне переоснащення магістрального газопроводу Уренгой – Помари – Ужгород», що сприятиме забезпеченню безперебійного та надійного транспортування газу в країни Європи через територію України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, урядовці впевнені, що припинення закупівлі російського газу не вплине на підготовку до опалювального сезону. У профільному Міністерстві відзначають, що запаси газу будуть дещо меншими від запланованих.

 
Коментарі (0)