Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоДендропарки планують зробити безкоштовними для місцевих
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Дендропарки планують зробити безкоштовними для місцевих

Місцевих жителів трьох населених пунктів України, де розташовані дендрологічні парки, пропонують звільнити від платного входу. Відповідний законопроект вже зареєстровано під куполом Верховної Ради.

У Верховні Раді кілька днів тому зареєстрували проект Закону №2498 «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» щодо безоплатного відвідування дендрологічних парків».

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект ставить на меті забезпечення права жителям міст, в яких знаходяться дендрологічні парки, безкоштовного доступу до таких парків.

Зауважимо, що зміни пропонується ввести у 3 дендрологічних парках: «Софіївка» у м. Умань (Черкаська обл.), «Олександрія» у Білій Церкві (Київська обл.) та «Тростянець» у с. Тростянець (Чернігівська обл.)

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, парламентарям пропонують дозволити за певних умов звільняти замовників будівництв від сплати пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту. Відповідний законопроект №2446 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» вже подали на розгляд парламетарям.

 
Коментарі (0)