Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЧерез порушення трудового законодавства можуть накласти штраф
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Через порушення трудового законодавства можуть накласти штраф

Держпраці нагадала про актуальні штрафи за неоформлених працівників, зарплату «у конвертах», несвоєчасну і неповну оплату праці та інші порушення трудового законодавства
Держпраці нагадала про актуальні штрафи за неоформлених працівників, зарплату «у конвертах», несвоєчасну і неповну оплату праці та інші порушення трудового законодавства.
 
До юросіб та ФОП, які використовують найману працю без оформлення трудових відносин, можуть застосовувати фінансову та адміністративну відповідальність.
 
Фінансова відповідальність застосовується до юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (ФОП), якщо вони є роботодавцями, а адміністративна відповідальність – до посадових осіб підприємств, а також ФОП. Фінансова відповідальність може застосовуватись одночасно з адміністративною.
 
За які порушення можуть накласти штраф:
  • за недопущення до проведення перевірки;
  • за створення перешкод у її проведенні;
  • за виявлення незадекларованої праці: не уклали трудовий договір, не повідомили про найм Державну податкову службу, не сплатили податки.
Щодо всіх інших питань інспектор складає припис, де вказує, що треба виправити. Якщо це зробити у зазначені строки, то роботодавця не будуть притягати до відповідальності.
 
Нагадаємо, з 1 вересня ДПС відновить перевірки щодо порушень трудового законодавства.

За неподання повідомлення про прийняття на роботу найманих працівників до податкових інспекцій передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі однієї мінімальної заробітної плати. 

 
Коментарі (0)