Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоБудівельні старти стануть простішими
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Будівельні старти стануть простішими

Реєстрація декларацій про початок будівництва може стати автоматичною. Мінрегіон розробив відповідні зміни до законодавства.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує на законодавчому рівні ввести автоматичну реєстрацію декларацій про початок будівництва. Відповідний законопроект вже передано на розгляд Верховної Ради. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

За словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Дмитра Ісаєнка, у Мінрегіоні сподіваються, що цей законопроект приймуть ще в цьому році.

«Це значно спростить для забудовників їхню роботу при підготовці необхідних документів для початку будівництва. Адже як тільки декларація надійде до держархбудконтролю, вона автоматом буде зареєстрована. І ми чітко прописали в законопроекті підстави – це всього чотири пункти, за яких декларація може бути скасована», - зазначив заступник Міністра.

Він додав, що такими підставами можуть бути відсутність земельної ділянки під забудову, невірні дані про земельну ділянку, відсутність проекту будівництва, відсутність будівельної компанії, яка зводитиме об’єкт.

Дмитро Ісаєнко поінформував, що в разі неправильного заповнення декларації, особу спершу про це повідомлять з тим, щоб вона могла внести необхідні зміни до документу. Якщо в десятиденний термін особа не внесе зміни, тоді декларацію буде скасовано.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, позитивні зміни в будівельній галузі допомогли підняти Україну на 145 пунктів за критерієм отримання дозволів на будівництво в рейтингу «DoingBusiness-2014». 67% досягнутого результату стало можливим завдяки спрощенню отримання дозволів на будівництво.

 
Коментарі (0)