Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоАльтернативній енергетиці дали відстрочку
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Альтернативній енергетиці дали відстрочку

Верховною Радою в першому читанні було прийнято за основу Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії).

Верховною Радою в першому читанні було прийнято за основу  Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), запропонований народними депутатами Миколою Романюком, Юлією Льовочкіною та Юрієм Мірошниченком.

Оскільки зміни до Закону щодо стимулювання виробництва електричної енергії з біогазу, вносяться в 2012 році, законопроектом пропонується відтермінувати терміни застосування частки матеріалів, основних засобів українського походження на 1 рік для часток 15% та 30% та 2 роки для частки 50%, щоб дати можливість розвинутися місцевому виробництву. Інвестори повинні знайти територію під будівництво виробничих приміщень, отримати всі необхідні дозволи, провести будівельні роботи та розпочати виробничий процес.

Крім того, пропонується відтермінувати початок зниження «зеленого» тарифу на біогаз на 2 роки, з початковим зниженням коефіцієнту на 10% для об‘єктів електроенергетики, введених в експлуатацію після 2016 року.  

Проект Закону розроблено з метою сприяння реалізації проектів, які мають, як енергетичні, так і екологічні фактори. При цьому зменшуються також викиди парникових газів в навколишнє середовище, зменшуються  технологічні витрати електроенергії на передачу по електричних мережах, підвищується надійність електропостачання споживачів.

Законопроект уточнює визначення терміну біомаса  в Законі України  «Про електроенергетику» та приведення його у відповідність до Закону України «Про альтернативні види палива» та  Директиви 2009/28/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 23 квітня 2009 року стосовно сприяння використанню енергії відновлюваних джерел,  виходячи із  гармонізації законодавства України із законодавством Європейського Союзу. І встановлює коефіцієнт «зеленого» тарифу на рівні 2,7 для електроенергії, виробленої з біогазу, отриманого з біомаси рослинного та/або тваринного походження, а також з органічної частини відходів.

 
Коментарі (0)