Рус Укр
ГоловнаВища ліга ЖКГЗаконодавствоЗміни щодо розмежування державної та комунальної власності скасовано
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Зміни щодо розмежування державної та комунальної власності скасовано

Верховна Рада скасувала дію проекту Закону №10043 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності».

Верховна Рада прийняла постанову 10043-П «Про скасування рішення Верховної  Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому як закону проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності». Ініціаторами документу виступили народні депутати від партії «Батьківщина» Іван Кириленко, Микола Томенко та Сергій Сас.

Згідно з з пояснювальною запискою 21 червня 2012 року на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради у другому читанні та в цілому як закон проект Закону №10043 був прийнятий з численими порушеннями процедури розгляду. Зокрема, порушенями Конституції України та Регламенту Верховної Ради, що і послужило для подання постанови про його скасування.

Таким чином, усі внесені зміни законом №10043 припиняють діяти.

Нагадаємо, згідно з проектом Закону №10043, віднесення низки особливо цінних земель державної або комунальної власності до земель інших категорій мало здійснюватися за погодженням з Верховною Радою.

Парламент також мав погоджувати матеріали місця розташування об'єкта, який передбачається розмістити на земельній ділянці особливо цінних земель державної або комунальної власності зі зміною її цільового призначення.

Законом також встановлювалося, що передача земельних ділянок державної власності в комунальну власність або навпаки повинна була здійснюватися за рішенням відповідних органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування, які здійснюють реалізацію права власності держави або територіальної громади на земельні ділянки.

 
Коментарі (0)