Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗаконопроект про ринок землі буде дозволяти її купівлю-продаж тільки українцям
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Законопроект про ринок землі буде дозволяти її купівлю-продаж тільки українцям

Законопроект про ринок землі буде дозволяти її купівлю-продаж тільки фізособам з українським громадянством.
Законопроект про ринок землі буде дозволяти її купівлю-продаж тільки фізособам з українським громадянством. Про це в ефірі телеканалу “112 Україна” заявив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
 
“Закон щодо мораторію знаходиться сьогодні в парламенті, але ми вже продовжили наше співробітництво в рамках цього траншу”, — прокоментував В.Гройсман.
 
Також Глава уряду повідомив, що мораторій можна зняти тільки тоді, коли буде зрозуміла позиція щодо захисту власників землі.
“Тема землі є надзвичайно чутливою для українських громадян. Те, що ми сьогодні взаємодіємо з МВФ, це тільки з тією метою, щоб створити сучасні якісні умови обороту земель”, — сказав він.
За словами Володимира Гройсмана, мова йде про створення моделі ринку земель, яка дозволятиме тільки фізичним особам-українцям між собою продавати землю, яка їм належить.

“Ніяких загроз не буде. Я не підтримаю земельної реформи, яка може бути використана або великими агрохолдингами, або умовно іноземцями, які могли б приїхати в Україну і скуповувати землю”, — заявив Володимир Гройсман. 

 
Коментарі (0)