Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗаконопроект про накопичувальну пенсійну систему вже готовий
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Законопроект про накопичувальну пенсійну систему вже готовий

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України на виконання доручення Кабінету міністрів України завершила розробку законопроекту, який запроваджує в Україні пенсійну систему 2-го рівня.
Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України на виконання доручення Кабінету міністрів України завершила розробку законопроекту, який запроваджує в Україні пенсійну систему 2-го рівня. 
 
Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України.
 
Законопроект доповнює нині існуючу солідарну пенсійну систему новою, накопичувальною, в якій кожен працюючий громадянин здійснюватиме платежі на свій персональний пенсійний рахунок. Після досягнення пенсійного віку він зможе отримувати додаткові виплати за рахунок зроблених внесків. Також, у разі передчасної смерті власника рахунку, гроші можуть бути в повному обсязі успадкованими його нащадками, вказали у відомстві.
 
Законопроект передбачає, що керувати пенсійними коштами будуть професійні компанії з управління активами, які проходитимуть відбір (авторизацію) на прозорих та конкурентних засадах на відповідність найвищим професійним та етичним галузевим стандартам. Документ обумовлює незалежний від уряду статус управляючих пенсійними коштами, додали у НКЦПФР.
 
Законопроект, як зазначається, надає громадянину право вільного вибору авторизованого недержавного пенсійного фонду або компанії з управління активами, в яких він буде формувати свої пенсійні накопичення.
 
Законопроект містить суворі вимоги до механізмів інвестування грошей власників пенсійних рахунків, тобто виключно в диверсифіковані та найбільш надійні фінансові інструменти, а також обумовлює зберігання активів у найнадійніших банківських установах. Крім цього, в ньому передбачені розмаїті запобіжники для запобігання потенційній корупції та зловживанням, зазначили у відомстві.
 

Законопроект вже погоджений міністерствами та відомствами.  

 
Коментарі (0)