Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВР залишила Арсенія Яценюка на посаді Прем’єра
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

ВР залишила Арсенія Яценюка на посаді Прем’єра

Верховна Рада вирішила залишити Арсенія Яценюка у кріслі Прем’єр-Міністра. «За» його відставку голосували лише декілька регіоналів та позафракційних депутати. «Україна Комунальна» продовжує слідкувати за подіями в парламенті.

Верховна Рада не підтримала відставку Прем'єр-Міністра Арсенія Яценюка. «За» відставку Яценюка із посади Прем'єра проголосували 16 народних обранців. З них 2 члени фракції «Партія Регіонів» та 14 позафракційних.

Нагадаємо, пленарне засідання Верховної Ради розпочалось о 10:00 у закритому режимі. На ньому парламентарії запланували розглянути низку законопроектів, серед яких реформи в управлінні газотранспортною системою. У свою чергу, Президент Петро Порошенко попросив уряд і парламент відмовитись від мови ультиматумів і ухвалити необхідні закони, зокрема щодо енергетичних реформ.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», під час попереднього засідання Верховної Ради 24 липня народні обранці не підтримали зміни в бюджеті, Податковому кодексі і реорганізацію ГТС. Зокрема, законопроект №4116а передбачає, що магістральні газопроводи і підземні сховища України дозволяється здавати в оренду, але без права їх відчуження. Прийняття даного законопроекту допомогло б зняти з держбюджету тягар фінансування дефіциту «Нафтогазу». Окрім того, того ж дня партії «Свобода» та «УДАР» заявили про вихід з коаліції. Бездіяльність парламентаріїв призвела до того, що Прем'єр Арсеній Яценюк подав у відставку. У зв'язку з цим, тимчасово в.о. голови Кабінету Міністрів став Віце-прем'єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Володимир Гройсман.
 
Коментарі (0)