Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВР підтримала зміни, що мають стимулювати ринок електрокарів
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

ВР підтримала зміни, що мають стимулювати ринок електрокарів

Парламентарі ухвалили зміни до Митного та Податкового кодексів України, які сприятимуть розвитку електричного транспорту
Парламентарі ухвалили зміни до Митного та Податкового кодексів України, які сприятимуть розвитку електричного транспорту. Які привілеї отримає український автомобіліст від схвалених законопроектів, про це розповіла експерт транспортних інновацій в Офісі реформ при МІУ Марина Китіна.
 
Законодавчі зміни стимулюватимуть ринок електрокарів. Українці купуватимуть електротранспорт за прийнятною ціною, оскільки Рада продовжила ввіз електромобілів без сплати ПДВ до 2022 року, інформує Китіна.
 
"Були продовжені пільги, прийняті у 2019 році. Справа в тім, що зі зміною митного тарифу була загроза, що пільги можуть відмінити за аналогією, як були відмінені коди УКТ ЗЕД щодо електромобілів", - розповіла вона.
 
Китіна зауважила, що Міністерство інфраструктури (МІУ) і сам міністр Владислав Криклій зацікавлені не лише в збільшенні електромобілів, а й у створенні зручної інфраструктури для них.
 

"Це його благий намір, він сам їздить на електрокарі і, як споживач, розуміє необхідність розвитку зарядної інфраструктури. Нещодавно Криклій заявив про намір встановити швидкісні зарядні станції на головних магістралях країни. Поки що план у розробці, але думаю, що найближчим часом ми зможемо з вами користуватися цими зарядками", - додала Китіна. 

 
Коментарі (0)