Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоВодоканали «візьмуть» на спецрахунок
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Водоканали «візьмуть» на спецрахунок

Уряд ухвалив проект закону про Введення спецрахунків для водоканалів, що дозволить їм стабільно розраховуватись за спожиті енергоносії та міжнародні запозичення.

Уряд схвалив проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення розрахунків за енергоносії, а також для погашення позик, отриманих від міжнародних фінансових організацій». Даний законопроект розробило Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ задля удосконалення розрахунків водоканалів за спожиту електричну енергію. Окрім цього, проект Закону визначає механізм для забезпечення погашення позик, отриманих від міжнародних фінансових організацій. Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Законопроектом передбачене запровадження поточних рахунків із спеціальним режимом використання для водоканалів та удосконалення законодавства щодо даних рахунків для підприємств сфери теплопостачання. Окрім того, документ визначає єдиний підхід запровадження поточних рахунків, зокрема, в частині механізму погашення позик, отриманих від міжнародних фінансових організацій.
 
У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що на сьогодні стан розрахунків підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії є вкрай незадовільним. Аналогічна ситуація спостерігається і з розрахунками вказаних підприємств перед міжнародними фінансовими організаціями в рамках залучення інвестицій в галузь.
 
«Введення спецрахунків надає реальну можливість забезпечити з боку водоканалів стабільну оплату за енергоносії та погашення позик від міжнародних фінансових організацій», – зазначив очільник Мінрегіону Володимир Гройсман.
 
Нагадаємо, перший день серпня ознаменувався не лише початком останнього місяця літа, а й вступом у дію норм постанови Кабміну під назвою «Деякі питання забезпечення населення, підприємств, установ та організацій природним газом до кінця опалювального сезону 2014/15. Що нововведення принесуть Україні – читайте тут.
 
Катерина Білоус
 
Коментарі (0)