Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВодоканали пропонують врятувати від відключень електроенергії
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Водоканали пропонують врятувати від відключень електроенергії

Парламентарям пропонують заборонити відключати від електропостачання об’єкти водопостачання та водовідведення. Відповідний законопроект вже зареєстровано у Верховній Раді.
У Верховній Раді нещодавно було зареєстровано проект Закону №2653 «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо заборони відключення об'єктів централізованого водопостачання та водовідведення від системи енергопостачання).
 
Згідно з пояснювальною запискою, метою документа є забезпечення принципів задекларованих державою в частині заборони відключення об'єктів питного водопостачання та водовідведення від системи енергопостачання як об'єктів життєзабезпечення і стратегічного значення.
 
Відтак, законопроект пропонує усунути правову колізію між Законом України «Про електроенергетику» та Законом України «Про питну воду та питне водопостачання».
 
Це, як зазначається у пояснювальній записці, можливо лише шляхом прийняття відповідних змін до Закону України «Про електроенергетику».
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, місто Верхньодніпровськ у Дніпропетровській області затоплює каналізаційними нечистотами. Причиною «каналізаційного» колапсу є знеструмлення станції, яка відкачувала нечистоти за борги. В деяких будинках міста вже затоплені підвали.
 
Коментарі (0)