Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВикористання об’єктів оренди може стати ефективнішим
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Використання об’єктів оренди може стати ефективнішим

Нардепам подали на розгляд законопроект, спрямований на недопущення користування об’єктом оренди без його переоцінки. Прийняття документу сприятиме ефективному використанню об’єктів оренди.

У будівлі Верховної Ради зареєстрували законопроект №3702 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язковості проведення оцінки об’єкта оренди державної та комунальної власності для продовження (поновлення) договору оренди».

«Метою проекту Закону є недопущення користування об’єктом оренди без його переоцінки понад трирічний термін. Його завданням передбачається визначення юридичних наслідків непроведення оцінки об’єкта оренди за наявності обставин, передбачених частиною другою статті 11 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», - йдеться в пояснювальній записці до документу.

Зокрема, законопроектом пропонується внести до Цивільного кодексу України (стаття 764), Господарського кодексу України (стаття 284) та Закону України «Про оренду державного та комунального майна» (стаття 17) зміни, що стосуються визначення правових наслідків непроведення оцінки об’єкта оренди за наявності обставин, встановлених частиною другою статті 11 цього Закону. Крім того, пропонується статтю 11 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» доповнити новою частиною, передбачивши, що замовником оцінки об’єкта оренди для продовження (поновлення) договору оренди виступає орендодавець, якщо інше не встановлено домовленістю між ним та орендарем.

Поміж тим, ініціатори вважають прийняття законопроекту сприятиме ефективному використанню об’єктів оренди державної та комунальної власності.

Нагадаємо, народним депутатам пропонують продовжити термін введення в експлуатацію так званих самобудів. На узаконення таких будівель пропонують дати ще рік. Відповідний законопроект вже внесли на розгляд Парламенту.

 
Коментарі (0)