Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВ.Гройсман:«Уряд до кінця року розробить Енергетичну стратегію України»
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

В.Гройсман:«Уряд до кінця року розробить Енергетичну стратегію України»

Уряд до кінця року завершить роботу над Енергетичною стратегією України, що передбачатиме заходи досягнення енергетичної незалежності країни.

Уряд до кінця року завершить роботу над Енергетичною стратегією України, що передбачатиме заходи досягнення енергетичної незалежності країни. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України Петра Порошенка у вівторок, повідомляє прес-служба КМУ.

"Наша енергетична стратегія, над якою ми працюємо і завершимо цю роботу до кінця цього року, передбачає, що ми маємо менше споживати енергоресурсів і робити це більш ефективно і збільшувати власне виробництво енергоресурсів для того, щоб наша країна була незалежною. І у тому числі "випригнути" з тієї кабальної угоди, яка була ухвалена у 2009 році", - зазначив Володимир Гройсман.
 
Він нагадав, що за умовами згаданого контракту Україна купувала газ ціною у 450 доларів за 1000 кубометрів газу за принципом "береш не береш – маєш платити".
 
Через існування різниці цін на газ на сьогоднішній день Україна втратила 53 млрд доларів і має позов від Російської Федерації на суму 40 млрд доларів. "Росія хоче стягнути з України ці колосальні ресурси тільки тому, що в 2009 році був підписаний цей ганебний контракт", - зазначив Володимир Гройсман.
 
Говорячи про визначені Урядом пріоритети у проекті Бюджету на 2017 рік, Прем’єр-міністр зазначив, що заплановане створення Фонду енергоефективності. Уряд розраховує, що Фонд отримає ресурс у 4 млрд грн, який буде повністю проінвестований у потреби з енергозбереження.
 
Прем’єр-міністр зауважив, що Україна залишається лідером щодо споживання енергоресурсів як у промисловості, так і комунальному секторі.
 
"Маємо сьогодні бути не імпортером, а експортером енергоресурсів, а для цього нам треба ще багато чого зробити", - підкреслив Голова Уряду.
 
Коментарі (0)