Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоВ українську енергетику прийдуть європейські правила
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

В українську енергетику прийдуть європейські правила

Україну чекають енергетичні зміни на законодавчому рівні. Прийняття чергового законопроекту у сфері теплоенергетики сприятиме впровадження європейських правил проведення аукціонів з експорту електроенергії.

Законопроект про лібералізацію ринку електроенергії, підготовлений до розгляду в другому читанні у Верховній Раді, забезпечить основу для впровадження європейських правил проведення аукціонів з експорту електроенергії. Про це повідомив заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Сергій Чех, - передає УНІАН.

«Міністерство брало участь в обговоренні і підготовці проекту закону «Про засади функціонування ринку електроенергії України» до другого читання. Запропоновані в законопроекті зміни забезпечать хорошу основу для впровадження європейських правил проведення аукціонів з експорту електроенергії», - сказав він.

При цьому Сергій Чех наголосив, що Україна має унікальні географічні та технічні можливості для експорту електроенергії і зацікавлена в розвитку цього потенціалу.

«Експорт електроенергії дозволяє додатково завантажувати потужності теплової генерації при зниженні внутрішнього споживання електроенергії і забезпечувати збут профіцитного вугілля», - зазначив заступник Міністра.

Читайте також: Теплоенергетиці звели рахунки

Верховна Рада поки що не визначилася зі строками розгляду цього законопроекту.

Нагадаємо, в кінці листопада 2012 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект закону «Про засади функціонування ринку електричної енергії України», яким передбачається можливість вільного вибору постачальника електроенергії шляхом укладення двосторонніх договорів, а також можливість придбання необхідних обсягів електроенергії на спотовому ринку.

Секретаріат Енергетичного співтовариства та Світовий банк підтримують прийняття даного законопроекту.

 
Коментарі (0)