Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВ Україні покращать можливості ведення будівництва
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

В Україні покращать можливості ведення будівництва

Будівельний Комітет Ради схвалив та рекомендував розглянути на сесії і схвалити в першому читанні 2 важливі законопроекти для покращення ведення діяльності у будівництві

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства депутати схвалили та рекомендували до першочергового розгляду на сесії проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері містобудування» та проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту речових прав на об’єкти незавершеного будівництва та майбутні об’єкти нерухомості».

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе.

«Будівельний Комітет Ради схвалив та рекомендував розглянути на сесії і схвалити в першому читанні 2 важливі законопроекти для покращення ведення діяльності у будівництві. Їх прийняття в цілому зможе значно підвищити позиції України у рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво». Вдячний Комітетові за постійну підтримку та плідну роботу з розробки цих проектів, а також Офісу ефективного регулювання за експертну допомогу. Маю надію, що весь депутатський корпус також підтримає ці важливі зміни!» - сказав він.

Зазначені законопроекти пропонують:

- можливість присвоєння адреси будівельним об'єктам для гарантії права власності інвесторів на стадії будівництва;

- введення відповідальності виконавців робіт (проектувальників, експертів, інженерів) – це страхування, участь у компенсаційних фондах тощо;

- встановлення чіткої процедури видачі ліцензії на будівництво та механізму зупинення її дії та анулювання;

- передачу повноважень щодо обстеження прийнятих в експлуатацію об'єктів органам місцевого самоврядування.

Проекти Законів були розроблені за ініціативи Міністерства у плідній співпраці з Комітетом Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства та Офісом ефективного регулювання BRDO.

 

 
Коментарі (0)