Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаВ Україні можуть вести в обіг зелені облігації
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

В Україні можуть вести в обіг зелені облігації

Закон “Про ринки капіталу та організовані товарні ринки”, який зокрема регламентує обіг в Україні “зелених” облігацій днями ухвалила Верховна Рада України.

Закон “Про ринки капіталу та організовані товарні ринки”, який зокрема регламентує обіг в Україні “зелених” облігацій днями ухвалила Верховна Рада України. Їх емісія яких дозволить фінансувати проекти в сфері відновлюваної енергетики.

“Зелені” облігації випускаються виключно з метою фінансування екологічних проектів, до останніх належать проекти в сфері відновлюваної енергетики, енергоефективності, переробки відходів, збереження рослинного і тваринного світу та інші, пише Урядовий портал.

Реалізувати такі проекти можуть територіальна громада, держава або приватна компанія, емітентами “зелених” облігацій можуть бути Кабінет міністрів, банки, міжнародні фінансові організації інші фінансові установи.

“Зелені” облігації можуть випускатися для фінансування декількох екологічних проектів одночасно, кошти отримані від емісії цінних паперів мають використовуватися виключно на реалізацію такого проекту.

Організація, яка реалізує екологічний проект, не має права достроково припинити проект або вчинити дії, які призведуть до втрати прав на цей проект.

Річна інформація про емітента “зелених” облігацій повинна містити дані про поточний стан проекту, кількість залучених в результаті емісії коштів, кількість фактично використаних коштів. 

 
Коментарі (0)