Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоВ Україні більше не будуть видавати внутрішні паспорти у вигляді книжок - Кабмін
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

В Україні більше не будуть видавати внутрішні паспорти у вигляді книжок - Кабмін

Кабінет міністрів України підтримав проєкт Закону "Про паспорт громадянина України у формі книжечки". Відповідно до документа, планується поступове виведення паспортів - книжечок з обігу.
Вчора, 12 серпня, на черговому засіданні Кабінету міністрів України урядовці підтримали проєкт Закону "Про паспорт громадянина України у формі книжечки". Відповідно до документа, планується поступове виведення паспортів - книжечок з обігу. Натомість їх замінять пластикові картки.
 
Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.
 
Проєкт закону передбачає такі терміни дії паспорту: 
 
- для осіб у віці від 16 до 25 років - до дня досягнення особою 25-річного віку;
 
- для осіб у віці від 25 до 45 років - до дня досягнення особою 45-річного віку за умови, що до дня вступу в силу цього закону в паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 25-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений в період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, - фотокартку під час оформлення паспорта;
 
- для осіб у віці від 45 років - безстроково за умови, що до дня вступу в силу закону в паспорт вклеєна нова фотокартка після досягнення особою 45-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений після досягнення особою 45-річного віку, - фотокартку під час оформлення паспорта.
 
Таким чином, коли громадянину України необхідно буде вклеювати наступне фото, паспорт у формі книжечки будуть замінювати на пластикову карту. Нові паспорти будуть видавати тільки у формі пластикових карт.
 
Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ ввело нові стандарти для фотографій на документи. На паспорт тепер можна фотографуватися в головних уборах, враховуючи інтереси та релігійні традиції представників різних віросповідань.
 
Коментарі (0)