Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд спростив здачу будівельних об'єктів в експлуатацію
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Уряд спростив здачу будівельних об'єктів в експлуатацію

Тепер замовник будівництва не повинен повідомляти до інспекції держархбудконтролю серію та номер кваліфікаційного сертифіката виконавця робіт (виконроба), що було обов’язковим раніше.

У середу, 15 серпня, Уряд схвалив розроблену Мінрегіоном Постанову «Про внесення зміни у додаток 1 до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів». Зміна спростила обов’язковий перелік документів при здачі об’єкта.

Про це «У.К.» повідомили в пресс-службі Мінрегіону.

Тепер замовник будівництва не повинен повідомляти до інспекції держархбудконтролю серію та номер кваліфікаційного сертифіката виконавця робіт (виконроба), що було обов’язковим раніше.

«Мінрегіон наполегливо реалізує ідеологію дерегуляції у будівництві. Спрощення дозвільних процедур, зниження бюрократичного тиску – принципове питання для розвитку галузі. Разом із тим поступово підвищується відповідальність за якість виконаної роботи усіх учасників будівництва. Правильність обраного Урядом шляху підтверджує зростання будівництва та будіндустрії, зафіксоване у першому півріччі», – прокоментував зміни очільник Мінрегіону Анатолій  Близнюк.

За його словами, розглядаючи будівництво, як головний чинник економічного зростання країни, Уряд завжди йде назустріч галузі у розвиткові її нормативно-правової бази.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики в першому півріччі обсяг житла, введеного в експлуатацію, досягнув 4,2 млн кв. м. Це на 55,4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Водночас за даними Державної архітектурно-будівельної інспекції України, сьогодні спостерігається зростання будівельної активності більш ніж у півтора рази. За червень поточного року зареєстровані понад 8,5 тис. дозвільних документів на початок будівельних робіт, у липні – вже 9,2 тис. У ті ж місяці минулого року реєструвалося майже удвічі менше (4,5 і 5,7 тис. відповідно). Всього ж у 2011 році офіційно розпочали будівництво майже 48 тис. об'єктів різних категорій складності, а прийняли в експлуатацію більше 52 тис. А тільки за сім місяців поточного року в експлуатацію вже прийняли майже 51 тис. будівель. Ще стільки ж об’єктів розпочали будувати, причому 99% з них - за декларативним принципом.

 
Коментарі (0)