Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд скасував ще один інструмент держрегулювання
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Уряд скасував ще один інструмент держрегулювання

Кабінет Міністрів України відмінив необхідність отримання погодження Держрезерву при видачі Міністерством економіки ліцензій на імпорт в Україну цукру-сирцю з тростини в межах тарифної квоти
Кабінет Міністрів України відмінив необхідність отримання погодження Держрезерву при видачі Міністерством економіки ліцензій на імпорт в Україну цукру-сирцю з тростини в межах тарифної квоти.
 
Відповідне рішення в рамках дерегуляції економіки Уряд ухвалив на засіданні 14 березня 2023 року. 
 
Попередньо питання оптимізації видачі цього погодження розглядалося Міжвідомчою робочою групою з питань прискореного перегляду інструментів держрегулювання господарської діяльності під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра – Міністра економіки України Юлії Свириденко та Віце-прем’єр-міністра – Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.
 
«Стратегією економічної безпеки України зниження регуляторного навантаження на бізнес визнано одним з ключових завдань. Для створення максимально сприятливих умов для розвитку бізнесу й, відповідно, економіки ми маємо переглянути чинні інструменти держрегулювання та застарілі інструменти. І ця робота ведеться планомірно і цілеспрямовано. Сьогодні ухвалено рішення про скасування одного з таких інструментів, що не відповідає інтересам ані держави, ані бізнесу, ані суспільства», - зазначила Юлія Свириденко.
 

Нагадаємо, Міжвідомчу робочу групу з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності створено рішенням Уряду 13 січня 2023 року з метою спрощення регуляторного середовища для бізнесу. 

 
Коментарі (0)