Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд деталізував порядок накладання штрафів у містобудуванні
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Уряд деталізував порядок накладання штрафів у містобудуванні

У сфері містобудівної діяльності зміни. Уряд вніс зміни до порядку накладення штрафів за правопорушення у відповідній сфері.

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності, - повідомляє прес-служба уряду.

Згідно зі статтею 41 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»  інспекції державного архітектурно-будівельного контролю розглядають справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Накладати штраф від імені Держархбудінспекції та її територіальних органів мають право керівник даної установи та його заступники, керівники територіальних органів та їх заступники.

Статтею 4 Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері  містобудівної діяльності»  встановлено, що порядок накладення відповідних штрафів визначається Кабінетом Міністрів.

У зв’язку з цим 6 квітня 1995 року Уряд прийняв постанову № 244  «Про затвердження Положення про порядок накладення штрафів у сфері містобудівної діяльності».

Потреба у викладенні нової редакції даного Положення полягає у необхідності деталізації процедурних питань накладення штрафів, конкретизації вимог та встановлених чітких нормативних приписів до регулювання відносин, що виникають під час накладення таких штрафів.

З огляду на вищесказане 2 жовтня  і була прийнята нова постанова.

Мета цієї постанови - забезпечення ефективного здійснення функцій, покладених на Держархбудінспекцію та її територіальні органи, захист інтересів держави та суб’єктів містобудування.

Прийняття постанови дозволить забезпечити ефективну реалізацію заходів державного архітектурно-будівельного контролю, врегулює питання накладення штрафів у сфері  містобудівної діяльності шляхом приведення його у відповідність до вимог законодавства.

 
Коментарі (0)