Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнські ГЕС отримали шанс на реконструкцію
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Українські ГЕС отримали шанс на реконструкцію

До 2017 року Україна має намір закінчити реконструкцію шести ГЕС на річці Дніпро. Президент підписав законопроект, котрий передбачає таку можливість.

Президент України підписав закон про ратифікацію угоди з Європейським інвестиційним банком щодо реабілітації гідроелектростанцій. Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради.

«Президент України Віктор Янукович підписав закон №685-VII «Про ратифікацію фінансової угоди (проект «Реабілітація гідроелектростанцій») між Україною та Європейським інвестиційним банком», - ідеться у повідомленні.

Закон розроблено Міністерством енергетики та вугільної промисловості на виконання вимог порядку ініціювання, підготовки та реалізації проектів економічного і соціального розвитку України, що підтримуються міжнародними фінансовими організаціями.

Фінансова угода спрямована на забезпечення ефективної реалізації проекту «Реабілітація гідроелектростанцій», який передбачає виконання робіт з реконструкції, що будуть виконані на шести гідроелектростанціях (Київська ГАЕС, Канівська ГЕС, Кременчуцька ГЕС, Дніпродзержинська ГЕС, Дніпровська ГЕС-1, Дніпровська ГЕС-2) на р. Дніпро в Україні.

В рамках цього проекту планується провести реконструкцію турбін, генераторів, заміну електромеханічного та гідромеханічного обладнання. Термін завершення проекту - 2017 рік.

 
Коментарі (0)