Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУкраїнцям готують «електроенергетичні» покращення
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Українцям готують «електроенергетичні» покращення

Нардепи взялися за вдосконалення правовідносин між споживачами та постачальниками електричної енергії з позиції економічної ефективності. Законопроект відповідних покращень вже зареєстрований у Верховній Раді.

Новообрані депутати збираються покращити становище споживачів та постачальників електричної енергії. Про це йдеться у нещодавно зареєстрованому в Верховній Раді законопроекті №1113 «Про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо покращення становища споживачів та постачальників електричної енергії)».

Законодавчий документ було розроблено групою позафракційних депутатів з метою  вдосконалення правовідносин  між споживачами та постачальниками електричної енергії з позиції економічної ефективності та з метою  запровадження ефективних механізмів  їхнього державного регулювання.  

Зокрема, законопроектом пропонується внести зміни до статті 24 Закону України «Про електроенергетику», згідно яких, енергопостачальники несуть відповідальність перед споживачами електричної  енергії   лише  у  разі переривання електропостачання з вини енергопостачальника  у розмірі двократної вартості недовідпущеної електричної  енергії, якщо обсяг недовідпущеної електричної енергії  перевищує 10% від договірної  величини.

Окрім того, передбачається внесення змін до  статті  26 Закону, згідно  яких, споживач,  у  випадку споживання електричної  енергії, яка  не  перевищує договірну  величину більше ніж на 10%, звільняється від сплати   енергопостачальникам двократної вартості різниці фактично спожитої і договірної величини. Аналогічним способом пропонується врегулювати положення частини 7 статті 26 Закону щодо перевищення   договірної   величини  потужності менше, ніж на 10%.

Також пропонується доповнити вказану норму закону новою частиною, яка надасть можливість споживачам електричної енергії в разі переплати за її споживання  зараховувати сплачену суму в якості  передплати за наступний розрахунковий період. 

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в Україні подорожчає електроенергія. НКРЕКП затвердила прогнозовану оптову ціну на світло на вищому рівні, ніж у попередні місяці. Цю ціну енергопостачальні компанії враховуватимуть при розрахунку роздрібних тарифів.

 
Коментарі (0)