Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУдосконалено процедуру видачі довідок про перебування військовослужбовців у полоні
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Удосконалено процедуру видачі довідок про перебування військовослужбовців у полоні

Уряд затвердив зміни, якими спрощено порядок оформлення довідок про перебування у місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України.
Уряд затвердив зміни, якими спрощено порядок оформлення довідок про перебування у місцях несвободи внаслідок збройної агресії проти України.
 
Зміни  щодо удосконалення процедури видачі відповідних довідок були розроблені за дорученням Віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук.
 
Довідка входить до переліку обов’язкових документів (щодо військовослужбовців) для звернення до Комісії з питань встановлення факту позбавлення особи особистої свободи.
 
Наразі такі громадяни або їх законні представники особисто звертаються до силових відомств для отримання довідок.
 
Відтепер за довідкою може звертатися й Національне інформаційне бюро як орган, що здійснює облік військовополонених. А саме – до Міноборони, правоохоронного органу, командира підрозділу Збройних Сил, іншого законного військового формування чи органу, який належить до Сил безпеки й оборони України.
 
Ухвалені зміни значно пришвидшать процес отримання довідок, заощадять час і сили колишнім військовополоненим чи їхнім рідним.
 
Коментарі (0)