Рус Укр
ГоловнаКоментаріЗаконодавствоУ ЖКГ в дію вступили законодавчі зміни
Новини ЖКГ
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

У ЖКГ в дію вступили законодавчі зміни

Вступили в дію зміни до законодавства щодо особливостей передачі в оренду чи концесію об’єктів у сферах тепло-, водопостачання та водовідведення, що перебувають у комунальній власності.

З 1 січня 2014 року вступили в дію зміни до законодавства щодо особливостей передачі в оренду чи концесію об'єктів централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення, що перебувають у комунальній власності (закон від 10.10.2013 р. N 640-VII).  Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Зазначаються, що зміни чітко врегульовують процес підготовки об’єкту централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення до передачі в концесію, а також процедуру проведення концесійного конкурсу і передачі об’єкту в концесійне користування.

Визначені також особливості здійснення концесійної діяльності, порядок повернення об'єктів централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення у разі припинення договору концесії.

Концесійна форма співпраці територіальної громади і приватного сектору економіки передбачає, що концесіонер, отримуючи комунальне майно, як закінчений виробничий цикл, бере на себе фінансування відновлення (утримання майна у належному робочому стані) та поліпшення об’єкту концесії.

Як повідомяла «Україна Комунальна» раніше, на початок грудня 2013 року у концесію здано 19 об’єктів, із них: 16 об’єктів водопостачання та водовідведення у Автономній Республіці Крим, Закарпатській, Запорізькій, Київській, Луганській та Хмельницькій областях; 2 об’єкти теплопостачання у Донецькій та Хмельницькій областях; 1 об’єкт з оброблення відходів у Автономній Республіці Крим.

Крістіна Болотова

 
Коментарі (0)