Рус Укр
ГоловнаКоментаріЗаконодавствоУ систему розрахунків за енергоносії прийшли покращення
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

У систему розрахунків за енергоносії прийшли покращення

Нардепи посилили роль регулятора та позбавили органи місцевого самоврядування повноважень з формування тарифів на послуги централізованого опалення, гарячого і холодного водопостачання, а також водовідведення.

Парламентарії змінили систему розрахунків населення за енергоносії. За відповідний законопроект №4644-д «Про внесення змін до деяких законів України (щодо удосконалення розрахунків за енергоносії)», ініційований депутатом від фракції «Батьківщина» Миколою Мартиненком, проголосувала більшість нардепів – 230 із 268 зареєстрованих.

Згідно з пояснювальною запискою, документом передбачається: надати право Нацкомпослуг встановлювати тарифи на теплову енергію з урахуванням послуг з опалення, що виключить процедуру двоетапного затвердження тарифів для споживачів. Також пропонується запровадити зарахування коштів, які вносяться за теплову енергію (для виробництва якої використовується природний газ, що постачається гарантованим постачальником), на поточні рахунки із спеціальним режимом використання теплопостачальних та теплогенеруючих організацій для проведення розрахунків за використаний природний газ.

Зауважимо, проект розроблений з метою створення сприятливих умов для збалансованого розвитку ринку житлово-комунальних послуг, унормування відносин виконавців та споживачів, підвищення якості послуг та ефективності механізму формування та встановлення тарифів на їх надання.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)