Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ позичальників не відбиратимуть житло за прострочені кредити у валюті
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

У позичальників не відбиратимуть житло за прострочені кредити у валюті

Верховна Рада заборонила відбирати майно за прострочені валютні кредити. Відповідне рішення підтримало 290 народних обранців.

Верховна Рада ухвалила в другому читаннні та в цілому проект закону №1610 «Про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті», що забороняє забирати житло в позичальників за прострочені валютні кредити.

За відповідний законопроект проголосували 290 народних депутатів, при необхідних 226.
 
У законопроекті передбачається:
 
- заборонити стягувати у безспірному порядку на підставі виконавчого напису нотаріусу нерухоме житлове майно, що відповідає критеріям, визначеним у цьому Законі;
 
- заборонити примусове виселення мешканців такого житлового майна у будь-якому порядку;
 
- заборонити стягувати у безспірному порядку на підставі виконавчого напису нотаріусу інше майно (майнові права), яке відповідно до законодавства або кредитного договору підлягає стягненню з позичальника, зазначеного у цьому Законі, при недостатності коштів, одержаних стягувачем від реалізації (переоцінки) предмета застави (іпотеки).
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентаріям запропонували чергову редакцію проекту Закону «Про житлово-комунальні послуги». Цей документ, на думку розробників, допоможе підвищити якість надання ЖКП.
 
Коментарі (0)