Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУ ОМС знову є повноваження здійснювати архітектурно-будівельний контроль
Новини ЖКГ
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.
08 Січня 2024 p.
13 Грудня 2023 p.

У ОМС знову є повноваження здійснювати архітектурно-будівельний контроль

Набрали чинності постанови, необхідні для завершення реформи містобудування
На сайті Кабінету Міністрів України опубліковано дві постанови Уряду, прийняття яких було першим кроком завершального етапу реформи містобудівної сфери.
 
Постанова № 1339 від 16 грудня 2020 р. відновила дію постанови №553 «Про порядок Здійснення державного архітектурно-будівельного контролю». Відтепер у органів місцевого самоврядування знову є повноваження здійснювати архітектурно-будівельний контроль.
 
Постанова № 1340 від 23 грудня 2020 р. «Деякі питання функціонування органів архітектурно-будівельного контролю та нагляду» передбачає ліквідацію Державної інспекції містобудування і Державної сервісної служби містобудування. При цьому створюється Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ), як центральний орган виконавчої влади, що здійснюватиме архітектурно-будівельний контроль і нагляд у сфері містобудування без дозвільно-реєстраційних функцій.
 
Наступним буде прийняття постанови, що змінить деякі регуляторні акти у сфері будівництва щодо ліцензування, дозвільних документів, прийняття об’єктів в експлуатацію, визначення порядку ведення контролю та нагляду. Саме цим документом, який обов’язково пройде публічні обговорення до прийняття, ДАБІ буде позбавлена всіх функцій і остаточно перестане існувати.
 

Нагадаємо, в Україні розробляють закон про реєстрацію новобудов: вже отримані всі зауваження від державних органів, професійних організацій і навіть інвесторів. 

 
Коментарі (0)