Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЖитлоУ механізм визначення ставки податку на нерухомість внесли зміни
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

У механізм визначення ставки податку на нерухомість внесли зміни

Відтепер ставка податку на нерухомість визначається на рівні місцевих громад. Пільги відносно оподаткування також встановлюватимуться на місцях.

Ставку податку на нерухомість відтепер визначають місцеві громади. У Міністерстві фінансів пояснили, що податок на нерухоме майно – це не новий податок. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

«Він у нас діє. Інше питання, що передбачено, що саме місцеві громади визначають ставки податку, пільги відносно оподаткування», - зазначив під час брифінгу заступник Міністра фінансів Денис Фудашкін.
 
Урядовець звернув увагу на те, що місцева громада повинна пояснити жителям відповідної території, навіщо потрібно цей податок, на що будуть використовуватися кошти отримані від цього податку. 
 
«Законом України встановлюється виключно верхня межа оподаткування до 24 грн – це верхня межа, вище якої місцеві громади не можуть встановити відповідний податок. А вже громада вирішує питання: яка повинна бути ставка, які пільги повинні застосовуватися при сплаті цього податку», - розповів Денис Фудашкін.
 
За словами заступника Міністра фінансів, Законом також передбачений мінімальний обсяг пільг, які у будь-якому випадку зобов’язані надати місцеві громади для квартир до 60 кв. м і для житлових будинків до 120 кв. м.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», київська влада планує підтримувати ОСББ та ЖБК в реалізації проектів з енергозбереження житлових будинків. Пріорітетними будуть проекти з встановлення приладів обліку опалення та гарячого водопостачання.

Катерина Білоус

 
Коментарі (0)