Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоСоцстрах повідомив про дефіцит коштів у 2,2 мільярда для виплати лікарняних
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Соцстрах повідомив про дефіцит коштів у 2,2 мільярда для виплати лікарняних

Потреба у видатках на лікарняні на тлі COVID-19 і страхові виплати перевищила надходження на 2,2 млрд грн у вересні.
Потреба у видатках на лікарняні на тлі COVID-19 і страхові виплати перевищила надходження на 2,2 млрд грн у вересні. У зв’язку із зростанням кількості лікарняних і системне зменшення відсотку частки ЄСВ, яка направляється до бюджету Фонду соцстрахування, сьогодні наявні затримки у фінансуванні матеріального забезпечення. Про це повідомила пресслужба Фонду соціального страхування.
 
"За підсумками вересня 2021 року, на рахунок Фонду соціального страхування України надійшло 2,594 мільярда гривень частки ЄСВ. Потреба у видатках на допомоги і страхові виплати (без врахування адмінвидатків) за цей же період склала 4,789 млрд гривень, враховуючи заборгованість з фінансування лікарняних, декретних і допомог на поховання, що накопичилась на початок місяця", - говориться у повідомлені.
 
Так, перевищення потреби у видатках над фактичними доходами від частки ЄСВ, з якої складається бюджет Фонду, становило 2,2 мільярда гривень. 
 
У ФССУ зауважують: потреба у видатках перевищує доходи від частки ЄСВ упродовж усього 2021 року та корелює із зростанням сум допомог за лікарняними, виданими у тому числі в разі лікування від COVID-19.
 
"У зв’язку із зростанням кількості лікарняних листків, які передаються до Фонду на оплату, а також через системне зменшення упродовж декількох років відсотку частки ЄСВ, яка направляється до бюджету ФССУ (загалом майже на 5%, що у грошовому еквіваленті розрахунково дорівнює близько 16 млрд грн недоотриманих коштів), сьогодні наявні затримки у фінансуванні матеріального забезпечення. Однак, попри збільшення стандартних строків фінансування матеріального забезпечення, усі види допомог надаються Фондом у повному обсязі", - зауважили у фонді.
 

Фонд соціального страхування, як вказано, направляє кошти на матеріальне забезпечення і страхові виплати кожного дня, по мірі сплати єдиного внеску страхувальниками.  

 
Коментарі (0)