Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРозроблений план переходу до електронних рецептів - МОЗ
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Розроблений план переходу до електронних рецептів - МОЗ

При Міністерстві охорони здоров’я України створено робочу групу з впровадження електронного рецепта на лікарські засоби.
При Міністерстві охорони здоров’я України створено робочу групу з впровадження електронного рецепта на лікарські засоби.
 
Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов.
 
“В планах роботи по даному напряму відпуск за електронним рецептом: наркотичних препаратів, інсулінів, імуносупресивних лікарських засобів – 2021 рік; антибіотиків – 2022 рік; інших рецептурних груп лікарських засобів, визначених МОЗ, – починаючи з 2023 року”, – зазначив Максим Степанов.
 
За його словами, така ініціатива була запроваджена міністерством через неконтрольований відпуск в Україні рецептурних лікарських засобів з аптек, що призводить до поширення самолікування, і як наслідок - погіршення здоров’я населення.
 

Ця проблема полягає не лише в недобросовісному виконанні аптечними закладами ліцензійних вимог (відпуск рецептурних ліків з аптек без рецепта лікаря), а й в небажанні деяких лікарів виписувати рецепти, як того вимагають відповідні правила. Це, у свою чергу, призводить до перекладання відповідальності за призначення ліків з лікарів на провізорів та знижує доступність лікарських засобів для населення. 

 
Коментарі (0)