Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРоз'яснення Мінреінтеграції: чи потрібно у заяві на іпотеку під 3% вказувати членів сім'ї
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Роз'яснення Мінреінтеграції: чи потрібно у заяві на іпотеку під 3% вказувати членів сім'ї

Заява ВПО особисто в регіональне управління фінансової установи або в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.
Переселенцям, які беруть участь у відборі для отримання іпотеки під 3% (кредиту в рамках проекту "Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб" за рахунок гранту від німецького банку KfW), необхідно у заяві вказати кількість членів сім'ї.
 
Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
 
Заява ВПО особисто в регіональне управління фінансової установи або в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг. У ньому зазначається, зокрема, кількість членів сім'ї, на яких поширюється дія закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб".
 
"Члени сім'ї кандидата - чоловіка (чоловіка), їх діти; особа, яка проживає з кандидатом, який має інвалідність І групи, яка доглядає його, за умови, що кандидат не перебуває з ним у шлюбі; батьки; особа, яка перебуває під опікою або піклуванням кандидата і проживає разом із ним", - перерахували в міністерстві.
 
Крім заяви, необхідні документи, що підтверджують родинні стосунки між особами, на яких розраховується розмір кредиту та які проживають чи зареєстровані разом із переможцем (за наявності). Потрібні також копії довідки про взяття на облік ВПО переможця та відповідні довідки членів його сім'ї.
 
"У разі подання заяви про намір отримати кредит без зазначення інформації про членів сім'ї, кредит надається виходячи з нормативної площі житла, яка становить 21 кв. м загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. м на сім'ю... уникнення непорозумінь під час подання документів, пропонуємо, у разі потреби, уточнити кількість членів сім'ї", — наголосили у прес-службі.
 
Для уточнення складу сім'ї необхідно подати нову заяву про намір отримати кредит із повним складом сім'ї при скасуванні попередніх заяв з неповною інформацією (поданих кожним членом сім'ї окремо).
 

"Надання нової заяви про намір отримати кредит не впливає на його пріоритетність, оскільки визначення переможця здійснюється у рандомному порядку (вибір, який проводиться за допомогою генератора випадкових чисел)", - уточнили в Мінреінтеграції. 

 
Коментарі (0)