Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоРада «зрізала» прийняття законопроекту про Нацкомісію
Новини ЖКГ
09 Травня 2024 p.
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Рада «зрізала» прийняття законопроекту про Нацкомісію

Парламент повернув на доопрацювання законопроект про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Відповідне рішення підтримали 242 нардепи.

Верховна Рада «зрізала» прийняття законопроекту №2966 «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг». Зокрема, документ відправили на повторне опрацювання до комітету. Відповідне рішення підтримали 242 нардепи.

Нагадаємо, метою розроблення документу є виконання заходів, визначених ключовою подією 8 програми (Матриці) стратегічних та інституційних реформ у рамках проекту «Друга програмна позика на політику розвитку», визначення правових засад державного регулювання в енергетиці та засад діяльності НКРЕКП, які мають бути спрямовані на забезпечення ефективного впливу держави на діяльність суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання, що провадять діяльність на суміжних ринках у сфері енергетики, створення його чітких і  зрозумілих рамок їх діяльності.

Також одним із завдань проекту Закону є створення передумов сталості  державного регулюючого впливу на діяльність суб’єктів природних монополій у сфері енергетики через рішення НКРЕКП.

Зауважимо, проект Закону про Нацкомісію неодноразово піддавався критиці експертів. Так, Міністр палива і енергетики (2005-2006 рр.) Іван Плачков стверджує, що «рекомендований для ВР документ - законопроект №2966 забезпечує абсолютно повне і пряме підпорядкування діяльності Комісії вищим органам державної влади, і про жодну незалежну регулюючу Комісію не може йти мова». 

Схожої позиції притримується і Головне науково-експертне управління Верховної Ради.

 
Коментарі (0)