Рус Укр
ГоловнаВідеорепортажЗаконодавствоПрограми «доступного» житла зазнають змін
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Програми «доступного» житла зазнають змін

Нардепам пропонують встановити реальні відсоткові ставки на кредити по державній житловій програмі 70% на 30%. Відповідний законопроект вже зареєстрували у Верховній Раді.

Нещодавно у Верховній Раді було зареєстровано законопроект №4081 «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва».

Згідно з пояснювальною запискою, документ направлений на вирішення питання низки проблемних питань щодо реалізації державної житлової програми 70% на 30%.

Зокрема, у законопроектом пропонується визначити, що крім загального розміру державної підтримки - 30% від вартості житла, що придбається, передбачає змінність розміру державної підтримки в залежності від категорії громадян, які мають право на отримання такої підтримки.

«Також, однією з проблем, на розв’язання якої спрямований проект акту, є встановлення реальних відсоткових ставок за користування пільговими відсотковими кредитами на придбання житла, що надаються виконавцем державної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла», - йдеться в пояснювальній записці.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінрегіон попросив Раду підтримати зміни до бюджету на 2016 рік в питанні відновлення фінансування однієї з житлових програм. У відомстві наголошують, що за кілька років «втратили темпи», відмінивши фінансування програми.

 
Коментарі (0)