Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПрезидент підписав закон про надання пільг активистам Євромайдану
Новини ЖКГ
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.
08 Січня 2024 p.
13 Грудня 2023 p.

Президент підписав закон про надання пільг активистам Євромайдану

Президент України Петро Порошенко підписав закон про надання відповідних пільг активістам Євромайдану, які зазнали поранень або втратили здоров'я під час подій Революції Гідності.
Президент України Петро Порошенко підписав закон про надання відповідних пільг активістам Євромайдану, які зазнали поранень або втратили здоров'я під час подій Революції Гідності.
 
«Тим, хто на барикадах Майдану отримав поранення чи втратив здоров’я, віднині надається статус учасника бойових дій. Сьогодні підписав відповідний закон, який відновлює справедливість», – повідомив Петро Порошенко.
 
Верховна Рада 241 голосом ухвалила в цілому закон №5697, яким прирівняла учасників Революції Гідності до військовослужбовців, які воювали.
 
До закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» внесли новий розділ про статус постраждалих учасників Революції Гідності.
 
Йдеться про учасників Революції Гідності, які отримали тяжкі, середньої тяжкості або легкі поранення, що не призвели до інвалідності, якщо люди звернулися за медичною допомогою в період із 21 листопада 2013 року до 30 квітня 2014 року.
 
Таким особам надали пільги та соціальні гарантії, передбачені для учасників бойових дій. Однак ця норма не стосується міліціонерів, спецпризначенців, військовослужбовців внутрішніх військ і представників ЗСУ, які були поранені під час Революції Гідності.Цим особам мають видати посвідчення «Потерпілий учасник Революції Гідності».
 

До переліку інвалідів війни включили людей, які отримали поранення від вибухонебезпечних речовин, боєприпасів і військового озброєння до 1 грудня 2014 року на території проведення АТО, а після – на лінії розмежування.  

 
Коментарі (0)