Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПрезидент підписав Закон, який має спростити ведення будівельного бізнесу
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Президент підписав Закон, який має спростити ведення будівельного бізнесу

Президент України підписав Закон, який спрощує умови ведення будівельного бізнесу та сприяє підвищенню України у рейтингу «Doing Business»
Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 2020-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності”, який сприятиме підвищенню України в рейтингу Doing Business, а також дерегуляції господарської діяльності у будівництві, передає офіційне представництво президента України.
 
Даним документом скасовується вимога щодо необхідності отримання вихідних даних та технічних умов від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, оскільки проектувальник зобов’яний розробити проектну документацію відповідно до державних будівельних норм та інших нормативно правових документів, де вже враховано такі вимоги.
 
“Законом вносяться зміни до статті 17 Закону України „Про архітектурну діяльність“ шляхом виключення положення щодо можливості проходження професійної атестації громадянами, які не здобули вищої освіти за відповідним напрямом професійної атестації. Це дасть можливість підвищити професійний рівень виконавців робіт у будівництві, що у свою чергу підвищить якість виконуваних ними робіт,” — йдеться в повідомленні.

Крім того, документом визначаються правові умови для удосконалення збору даних державної статистичної звітності щодо прийнятих в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів — функції архбудконролю передано органам місцевого самоврядування, а зобов’ання надавати статистичні дані по цьому напрямку відсутні. 

 
Коментарі (0)