Рус Укр
ГоловнаВибір редакціїЗаконодавствоПарламентарям пропонують «переграти» роботу Нацкомісії
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Парламентарям пропонують «переграти» роботу Нацкомісії

Кабінет Міністрів зареєстрував у парламенті законопроект, який має на меті визначити порядок формування, правовий статус та організацію діяльності НКРЕКП як державного колегіального органу.

У Верховній Раді зареєстрували та направили на розгляд у Комітет законопроект №2966 «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг», який пропонує визначити порядок формування, правовий статус та організацію діяльності НКРЕКП як державного колегіального органу. Також документ пропонує встановити чіткі межі компетенції та повноваження НКРЕКП, які необхідні для реалізації покладених на неї завдань.

«Метою розроблення проекту Закону є виконання заходів, визначених ключовою подією 8 програми (Матриці) стратегічних та інституційних реформ у рамках проекту «Друга програмна позика на політику розвитку», визначення правових засад державного регулювання в енергетиці та засад діяльності НКРЕКП, які мають бути спрямовані на забезпечення ефективного впливу держави на діяльність суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання, що провадять діяльність на суміжних ринках у сфері енергетики, створення його чітких і  зрозумілих рамок їх діяльності», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту. 
 
Також одним із завдань проекту Закону є створення передумов сталості  державного регулюючого впливу на діяльність суб’єктів природних монополій у сфері енергетики через рішення НКРЕКП.
 
Це дозволить уникнути  різких коливань в  умовах господарювання суб’єктів, діяльність яких регулюється НКРЕКП, зробить таку діяльність прогнозованою на більш тривалий термін. 
 
«Це є одним з основних важелів для ефективного функціонування
енергетики як базової галузі економіки України, забезпечення енергетичної безпеки та досягнення балансу інтересів споживачів, суб’єктів господарювання у сфері енергетики і держави», – повідомляє пояснювальна записка.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Прем'єр Арсеній Яценюк скаржиться, що Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг не виконує його доручень про спрощення процедури підключення до енергомереж.
 
Катерина Білоус
 
Коментарі (0)