Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарламент може змінити правила здачі житла в оренду
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Парламент може змінити правила здачі житла в оренду

У парламенті зареєстрували законопроект, який має на меті вдосконалити договори найму житла для забезпечення справедливого та належного врегулювання відносин між наймодавцем та наймачем.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2801 «Про внесення змін до статей 813, 825 Цивільного кодексу України щодо договору найму житла». Відповідний документ спрямований на удосконалення процедури попередження недобросовісних наймачів житла.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, «це в свою чергу забезпечить наймодавця необхідною доказовою базою при його вимозі розірвання договору найму житла».
 
«Законом передбачена можливість, а не обов’язок наймодавця попередити наймача про усунення порушень, без зазначення форми такого попередження. В подальшому, довести факт попередження наймодавцем наймача практично неможливо, оскільки найчастіше подібні попередження здійснюють в усній формі. Враховуючи той факт, що спір між цими особами буде вирішуватися в судовому порядку, порушення вищезазначеної процедури розірвання договору, тобто нездійснення наймодавцем попередження наймача про усунення порушень, призведе до відмови у позові», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.
 
Проектом Закону пропонується:
 
- встановити право використання житла лише для проживання у ньому фізичних осіб, з якими укладено договір піднайму, у випадку якщо наймачем є юридична особа;
 
- встановити обов’язок наймодавця надсилати наймачу письмове попередження про усунення порушень передбачених частиною четвертою статті 825 ЦК України.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», на Дніпропетровщині завершено реконструкцію будинку для військових. Першу чергу вже здано. Кошти на відновлення будинку були виділені Міноборони.
 
Коментарі (0)