Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоПарламент хоче дозволити приватизацію ТЕЦ
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Парламент хоче дозволити приватизацію ТЕЦ

Пропонується зняти заборони на приватизацію ТЕЦ для подальшої реалізації програми їх технічного переоснащення через залучення недержавних інвестицій шляхом передачі їх в оренду або концесію.

Верховна Рада прийняла в першому читанні за основу законопроект № 9713 від 16 січня 2012 р. ініційований народними депутатами Бевзенко В.Ф., Ткач Р.В., Мельник С.А., Терещук С.М. про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації. «За» відповідний законопроект проголосували 244 народних депутата, з мінімально необхідних 226. 

Текст законопроекту опублікований на офіційному сайті Верховної Ради.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, пропонується зняти заборони на приватизацію ТЕЦ для подальшої реалізації програми їх технічного переоснащення через залучення недержавних інвестицій шляхом передачі їх в оренду або концесію.

Законопроектом пропонується внесення змін до статті 5 закону України «Про приватизацію державного майна» шляхом виключення в частині другій у пункті «г» в абзаці дванадцятому слова «теплоелектроцентралі» та внесення зміни до переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але таких, які можуть бути корпоратизовані.

Так, з переліку об'єктів права державної власності, згідно з текстом законопроекту, виключаються: Сімферопольська ТЕЦ, Камишбурунскій ТЕЦ, Сакські теплові мережі, Дніпродзержинська ТЕЦ, Криворізька теплоцентраль, Державне підприємство Сєвєродонецька ТЕЦ, Лисичанська ТЕЦ, Миколаївська ТЕЦ, Одеська ТЕЦ, ТЕЦ науково-технічного центру «ЕСХАР», Харківська ТЕЦ, Херсонська ТЕЦ, Севастопольська ТЕЦ.

 

Ольга Туча

 
Коментарі (0)