Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоОСББ «уріжуть» витрати на капремонт будинку
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

ОСББ «уріжуть» витрати на капремонт будинку

З ОСББ пропонують зняти частину фінансових зобов’язань при першому після створення об’єднання капремонті будинку та зобов’язати попереднього власника до участі в проведення відповідних робіт.

У приміщенні Верховної Ради зареєстрували законопроект №3695 «Про внесення змін до Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» (щодо обов’язку колишнього власника багатоквартирного будинку брати участь в організації та фінансуванні першого після передачі на баланс ОСББ капітального ремонту будинку)».

Зокрема, документом пропонується включити раніше вилучену статтю 24 із Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», яка зобов’язувала колишнього власника багатоквартирного будинку брати участь в організації та фінансуванні першого після передачі на баланс ОСББ капітального ремонту будинку. 

У документі також зазначається, що в разі відмови колишнього власника багатоповерхівки взяти участь в організації та фінансуванні першого після передачі ОСББ капітального ремонту, ОСББ може звернутися до суду з позовом про звернення стягнення на майно такого колишнього власника.

Прийняття запропонованого законопроекту, на думку ініціаторів,  дозволить полегшити фінансовий тягар мешканців будинку, які створили ОСББ, під час першого після передачі на баланс ОСББ капітального ремонту будинку.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, нардепам подали на розгляд законопроект, спрямований врегулювати ряд питань у сфері містобудівної діяльності. Документ забезпечить дерегуляцію дозвільних процедур у будівництві, упорядкує надання вихідних даних та сприятиме веденню містобудівного кадастр.

 
Коментарі (0)