Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоОргани місцевого самоврядування отримали більше повноважень
Новини ЖКГ
09 Травня 2024 p.
02 Травня 2024 p.
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.

Органи місцевого самоврядування отримали більше повноважень

Президент підписав закон про розширення повноважень органів місцевого самоврядування. Також закон стосується оптимізації надання адмінпослуг.

Президент Петро Порошенко підписав закон №888-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг», який був проголосований Верховною Радою України 10 грудня цього року. Про це йдеться на сайті Глави держави.

Наголошується, що відповідно до цього закону органи виконавчої влади та місцевого самоврядування наділяються додатковими повноваженнями, що істотно змінює і оптимізує процедуру надання адміністративних послуг. Мова йде про реєстрацію місця проживання, надання відомостей з Державного земельного кадастру, роботи з документами, що підтверджують громадянство, створення реєстру територіальних громад, обмін відомостями між реєстрами територіальних громад і передачу інформації в Єдиному державному демографічному реєстрі.

Також закон регламентує процедуру доступу до інформації в ці реєстри.

Окрім того, з 1 березня 2016 змінюються умови ведення та користування даними Державного земельного кадастру, а з 4 квітня 2016 змінюються правила і процедури здійснення реєстрації місця проживання.

Нагадаємо, Парламенту пропонують врятувати ситуацію у сфері оренди державного та комунального майна шляхом скасування індексації орендної плати. Таким чином депутати сподіваються підвищити надходження до Державного та місцевих бюджетів.

 
Коментарі (0)