Рус Укр
ГоловнаКоментаріЗаконодавствоІнформація про питну воду може стати загальнодоступною
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Інформація про питну воду може стати загальнодоступною

Законодавство у сфері централізованого водопостачання та водовідведення може зазнати змін. Зокрема, парламентаріям запропоновано зняти обмежений доступ з інформації про якість питної води.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законів України (щодо вдосконалення законодавства у сфері централізованого водопостачання та водовідведення)». Його ініціатором виступив народний депутат від Партії Регіонів Юрій Мірошниченко.

Згідно з пояснювальною запискою, документом передбачається внесення змін до статті 21 Закону України «Про інформацію» та статті 21 Закону України «Про місцеві державні адміністрації». Зокрема, Юрій Мірошниченко пропонує доповнити та виокремити, що до   інформації   з  обмеженим  доступом  не  можуть  бути віднесені відомості про «якість питної води та  стан  питного  водопостачання».

Також посадовець гадає, що необхідно до повноваження місцевих державних адміністрацій в  галузі  використання  та  охорони земель, природних ресурсів і охорони довкілля додати «здійснення ліцензування господарської  діяльності  із  централізованого водопостачання   та  водовідведення,  обсяги  якої  встановлюються ліцензійними умовами».

За словами Юрія Мірошниченка, це сприятиме гарантованому державою вільному доступу споживачів до інформації про якість питної води та закріпленню повноважень місцевих державних адміністрацій в частині ліцензування господарської діяльності із централізованого водопостачання та водовідведення.

 
Коментарі (0)