Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоНардепи усунули перешкоди на шляху до ринку газу
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нардепи усунули перешкоди на шляху до ринку газу

Парламентарі підтримали законопроекти, які дозволяють усунути перешкоди у законодавчому полі для створення нової моделі ринку природного газу. Зокрема, буде внесено зміни у Податковий та Митний кодекси.

Під куполом Верховної Ради народні обранці прийняли законопроекти, які покликані усунути перешкоди на шляху до створення моделі ринку природного газу та привести законодавчу базу до норм Закону України «Про ринок природного газу».

Зокрема, у першому читанні за прийняття законопроекту №3073 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу)» проголосували 232 народних депутати.

Відтак, документом пропонується у Податковому кодексі привести елементи податку на додану вартість, рентної плати за користування надрами для видобування природного газу, рентної плати за транзитне транспортування «блакитного» палива трубопроводами територією країни та збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності.

Також, в першому читанні 230 нардепів підтримали прийняття законопроекту №3074 «Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу)». 

Згідно з пояснювальною запискою, його метою є усунення перешкод для здійснення операцій заміщення природного газу (бекхол) шляхом внесення відповідних змін до Митного кодексу України. Так, у Митний кодекс України пропонується внести нове поняття («заміщення природного газу (бекхол)»), а також передбачити особливості митного контролю та митного оформлення таких операцій.

Нагадаємо, депутати встановили мораторій на нарахування та стягнення неустойки щодо боргів підприємств за природний газ та електричну енергію. За відповідний законопроект проголосувало 266 парламентарів.

 
Коментарі (0)