Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНардепи схвалили півмільярдну позику від Німеччини заради Донбасу
Новини ЖКГ
28 Березня 2024 p.
21 Березня 2024 p.
15 Березня 2024 p.
26 Лютого 2024 p.
08 Лютого 2024 p.
31 Січня 2024 p.
29 Січня 2024 p.
18 Січня 2024 p.

Нардепи схвалили півмільярдну позику від Німеччини заради Донбасу

Нардепи погодились отримати кредит від Німеччини для відбудови Донбасу. Розмір кредиту становить 500 млн євро. Кошти планується направити на такі сфери, як транспорт, енергетика, теплопостачання, енергоефективність, водопостачання та ін.

У Верховній Раді парламентарі проголосували за проект Закону №0048 «Про ратифікацію Меморандуму про спільні наміри Уряду України та Уряду Федеративної Республіки Німеччина стосовно незв’язаного фінансового кредиту загальним розміром 500 млн. євро». Підтримали ратифікацію 266 народних обранці.

Так, термін індивідуального кредиту становить до 15 років, включаючи пільговий період 5 років.

У Пояснювальній записці зазначається, ці інвестиції мають охоплювати такі сфери, як транспорт, енергетика, теплопостачання, енергоефективність, водопостачання, водовідведення, соціальна інфраструктура, відновлення та будівництво житла.

Так, під час зустрічі Федерального канцлера Німеччини Анґели Меркель з Президентом України Петром Порошенком 23 серпня 2014 р. у Києві було досягнуто домовленість про надання рамкових гарантій Федерального уряду Німеччини у обсязі 500 млн. євро для отримання Україною відповідного фінансового кредиту від Кредитної установи для відбудови (KfW) для фінансування проектів, насамперед, пов’язаних з відбудовою східної частини України.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, відновлення інфраструктури Донецької області призупиняється через припинення розподілу коштів, які були виділені на інфраструктуру регіону. Причиною припинення відбудови інфраструктури є розподіл коштів, згідно з яким 30 млн грн. направляється на будівництво дитячих майданчиків в регіоні.

 
Коментарі (0)